tisdag 12 juni 2012

Topp-position!

Hela dagen tillägnades det magnifika Grand Canyon...omöjligt att rättvist beskriva, måste upplevas! Även på plats är alla alldeles överväldigade, allt är surrealistiskt, några var tårögda av det massiva intrycket, andra är väldigt tysta och bara försöker förstå vidden av det man ser ock känner.
Som ni kan förstå var även undertecknad omtumlad och hänförd.
Grand Canyon är 446 km långt och 18 km som bredast och även från en helikopter var det omöjligt att ta in hela vidden och storheten.
Vi åkte helikopter och tog samlingsbilder, några av oss åkte till en speciell utsiktspunkt, den syns på bilden där jag står på en sten på 2650 meters höjd. Strax efter gick jag fram till kanten på platån och tittar rakt neråt på ravinens botten mer än 1,5 kilometer ner...utsikten åt sidorna är några tiotal mil...luften är visserligen tunn på platsen, men det var inte det som påverkade oss mest, som ni kan förstå.
Solnedgången i Grand Canyon ska vara obeskrivligt vacker, men vi rekommenderades åka hem medan det var ljust då det vimlar av pumor, ormar, spindlar, hjortar mm och blir man stillastående i mörkret så kan det snabbt bli otrevligt...till och med mörkret i Grand Canyon ska vara speciellt, det är snabbt kolmörkt på ett vis som "slukar" allt elektriskt ljus.
Alla är nu välbehållna tillbaka i Williams och Mountainside Inn, i morgon kl sex bär det av mot nya äventyr i Las Vegas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar