lördag 9 juni 2012

Överraskningarnas dag...!

Dagens tur börjar som vanligt 07:00, vädret är strålande i New Mexico och vi ger oss iväg på en tur som vi nog aldrig glömmer...!
Först bär det av längs motorvägen i ett landskap med till synes oändliga vidder av böljande grön växtlighet, med berg långt ut vid horisonten...till slut nådde vi bergen och åkte upp till ca 2000 meters höjd och Santa Fe National Forest Park. Storslagen och bedövande vackert landskap längs en flod som forsade fram längs vägen...och vägarna, alla bara log stort och lite saligt.
Sedan kom överraskning nr 2...längs vägar som växlar mellan slingrande serpentinvägar och flerfiliga motorvägar med överdådig utsikt, nådde vi byn Madrid, som är känt från filmen "Wild Hogs" med John Travolta och ett antal äldre western-filmer. Svårt att beskriva, men jag är övertygad om att ingen i sällskapet har sett något liknande...googla på filmnamnet så hittar ni mer och bättre info.
Dagen avlutades med ett dopp i poolen vid hotellet i Alberqurque och ett mycket gott mål mat på en lokal restaurang. Värt att nämna...inte ett moln på himlen, kallt på natten, 18 grader på morgonen och drygt 40 grader varmt på eftermiddagen...det skiftar rejält, men det är hög höjd och bara ca 10% luftfuktighet, så alla med med vanligtvis kronisk nästäppa och liknande är helt hänförda över att kunna andas fritt och obehindrat!
På bilden syns ett restaurerat motell i traditionell Route66- anda...det är entusiaster som kommer från alla delar av USA, bosätter sig längs Route66 och gör i ordning något och drar sitt strå till att bevara myten om "the Mother Road".
Imorgon väntar besök hos indianerna...!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar