måndag 11 juni 2012

Take it easy in Arizona

Dagen startar återigen med blå himmel och strålande sol...och knappt tio grader i solen! Efter en transportsträcka längs den breda Interstate I40 lämnar vi New Mexico för Arizona där första stoppet är Petrified Forest National Park. Hela området med skogar och allt begravdes i vulkanaska för ca 225 miljoner år sedan, vilket balsamerade träden med kiseloxid och sakta förvandlade dem till sten. Fantastisk att se och känna på, men inte plocka med sig minsta lilla stenkorn, det är strängt förbjudet och parkvakterna har ungefär lika mycket humor som stenarna...
Bilden visar en av många utsiktsplatser i parken, det fanns rejäla höjder där man kunde se miltals i alla riktningar.
Lunchen intogs på anrika Joe & Aggie's i Holbrook där vi även kollade på Wigwam Village, ett motell där man får bo i egen teepee (indiantält) av betong.
Nästa anhalt blev Winslow och ett mycket känt gatuhörn, omnämnt i Eagles sång "Take it easy" med låtraden "Standin' in the corner, in Winslow Arizona". Temperaturen var nu uppe i knappt 45 grader i skuggan...
Sedan gick färden förbi Meteor Crater, via höjderna och tallskogarna vid Winona till den heta röda öknen och Walnut Canyon. Sedan vidare förbi Flaggstaff med ett naturskönt skogbevuxet läge högst upp på Coconino Plateau.
Dagens åktur landade i Williams, en mycket trevlig liten stad där vi kommer att bo i två dagar. Under morgondagen ska vi åka till världens häftigaste och största dike, och sedan tillbaka för natten till Wiilliams.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar