fredag 8 juni 2012

Allt är störst och värst i USA...!

Rubriken syftar på att dagens etapp går genom Texas och New Mexico, där allt är "världens största" eller bara jättemycket stort.
Dagen började med shopping på Cavenders, världens största boots-affär...jag har sett köpcentrum hemma som är mindre, om jag säger så...
Några kilometer söderut hittade vi tio gamla Cadillacs halvt nergrävda i jorden...en konstinstallation som synts i många rockvideos och filmer. Sedan färdades vi längs en raksträcka som varade i drygt 30 minuter! Några raksträckor senare kom vi till Midpoint Café, som markerar exakta mittpunkten av Route66, 1139 miles åt vardera hållet.
Fler raksträckor avverkades, med flera stopp vid olika sevärdheter, innan vi landade vid hotellet i Santa Rosa, New Mexico och tog ett dopp i poolen...det var 103 grader Fahrenheit och 10% luftfuktighet...sedan bar det av till prärien och en cowboyranch där Curt med familj gav oss en inblick i ranchlivet och en festmåltid som vi aldrig glömmer...Curt hade gjort en stek med "slowcooking", den verkligen smälte i munnen, underbart gott med alla tillbehör. Efter maten vankades kokkaffe och ljuvliga kakor vid en "camp-fire", där det berättades historier och sjöngs till lite gitarrspel...syns på bilden, det vart ytterligare en "perfekt stund, a perfect moment, som det bara staplas på varandra under resans gång...vi njuter verkligen av härlig åkning, fin gemenskap och upplevelser som toppar varandra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar