söndag 10 juni 2012

Besök hos indianer

Dagens tema var indianer, först åkte vi ut bland bergen och upp till ca 2300 meters höjd, in i ett reservat där det rådde totalt fotoförbud...vyerna tog stundtals andan ur en!
Målet var en mesa, en 357 meter hög sandstensplatå, där vi vi fick se en bosättning som etablerades tidigt 1150, vilket gör det till ett av Amerikas äldsta samhällen. Byn kallas Sky City och bebos av Acomaindianerna...utsikten från mesan var...fantastisk, vid klart väder såg man berg som låg många mil bort.
Vi gick ner från mesan längs en trappa uthuggen i berget som stupade rakt ner...en prestation för oss höjdrädda...den andra av tre höghöjdsprestationer på resan, den första var när några av oss gick ut på plexiglasbalkongen på 440 meters höjd i Sears Tower i Chicago!
Nästa besök var hos Navajoindianerna i byn Zuni, de bjöd på god mat och underhållning. Där anslöt den andra resegruppen som åker samma tur fast åt andra hållet.
Därefter blev det gemensam åktur med 46 hojar i kortege in till staden Gallup och det anrika hotellet El Rancho, som genom åren varit basen för åtskilliga filmsällskap som spelat in filmer i trakten. Ronald Reagan, Katherine Hepburn, Kirk Douglas med flera kändisar har bott här under dessa filminspelningar, jag skriver detta i John Waynes favoritrum!
Lobbyn i hotellet är magnifikt och känns lätt igen från flera storfilmer.
Bilden visar vårt besök på ett genuint Route66 kafé som öppnade enbart för oss, de hade underbart kaffe vilket är sällsynt här...man ser oftast botten på koppen i en full kopp kaffe...
Lyssna på Eagles låt "Take it easy" så kan ni gissa vart vi åker i morgon...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar